svårt att sluta äta

Varför ska det vara så svårt att sluta äta när man väl har börjat? Och nu menar jag inte i en hets för då finns det ingen vilja eller styrka alls att stå emot. Utan som nu när jag ätit lunch, är först lagom mätt men kan inte sluta så äter en massa till. Ingen ångest bara väldigt väldigt övermätt och ändå fantiserar jag om vad jag skulle kunna äta mer. Kan det vara av ren vana?

Är så jäkla kallt idag, hur mkt jag än har på mig så blir jag inte varm. Brrr.

Imorn ska jag till jobbet igen, hoppas det blir bra. Blir till att ta en halv imovane ikväll i LAGOM tid, annars får jag aldrig sova.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Tack<3<3<3



Nää du, om jag hade något bra svar på varför det är så svårt att sluta äta när man väl börjat.



Jag tycker det känns som att man älskar att äta och liksom "saknar" att äta när måltiden är slut. Känner du också så..? Jag blir nästan lite deppig på nåt sätt och längtar till nästa måltid. Vilket ju skapar ångest i sig.



Hoppas imovane hjälper dig på traven ikväll och att du får det bra på jobbet imon!



Måste bara fråga dig om du också haft problemet att du sjukanmält dig mycket? För min del blir det ungefär 2 ggr/månad pga ätstörningen/depressionen. Känner mig väldigt dum och skamfylld när det händer..



KRAM

2012-02-19 @ 18:54:08
URL: http://bortomljusochmorker.blogg.se/
Postat av: Helle (Bull & Jag)

Jag hade själv en ätardag igår, åt mat som borde ha räckt till tre dagar... Känns rätt illa idag om man säger så. Jag använder den typen av överätning som självbestraffning, men ffa till att bedöva mig så jag slipper känna så mycket. Ingen vidare effektiv metod i längden dock.



Kram

2012-02-19 @ 19:13:36
URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: S

Japp ja är ridlärare, och unghästutbildare. Har verkligen snöat in på det där med hästar! Va sysslar du med? Är det något du vill fortsätta med?



Åh går du går i kör, va avundsjuk jag blir. Har alltid tyckt att det är så roligt. Men har inte varit med i någon sedan jag var liten, något om att man måste kunna sjunga när man blev äldre (konstigt) :D



Det är säkert en ren vana att du fortsätter att fantisera om mat. Min hjärnan brukar iaf ha lite svårt att hänga med i alla olika tankar jag har kring mat.



Hoppas de bra dagarna håller i sig <3 Kram

2012-02-19 @ 20:12:36
URL: http://fartenilivet.blogg.se/
Postat av: sofia

Du fixar dig igenom detta, så länge du inte plockar bort mat utan äter ordentliga mål samt unnar dig lite då och då, så gör du vad du kan för att förebygga överätning.



jag känner precis som du... Jag är lite så att jag inte vill att måltiden ska ta slut, för jag vill helt enkelt inte komma på något nytt att göra. är likadan vad gäller allt, när jag väl tar mig för något vill jag inte sluta fören jag har tröttnat på det...

2012-02-20 @ 02:12:29
URL: http://coconat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0