måltider

Hänger upp mina dagar på mina måltider. Redan på morgonen planerar vad jag ska äta under dagen och ungefär när. Är det konstigt då att det blir laddat med maten? Men hur ska man göra annorlunda? Man måste ju planera något hur dagens måltider ska se ut så man kan förbereda. Hur gör ni?

Hade återigen ångest imorse som kom när jag stod i duschen men slapp iaf springa ut ur den full med tvål som i torsdags. Tog inte mer än några minuter innan den släppte men fasiken vad jobbigt det ska vara även när den inte alls var i närheten av så hemsk som häromdan.

Hade jättesvårt att komma upp ur sängen i morse och retade mig på att jag var tvungen pga vovven. Men upp kom jag iaf och det var ju bra. Gick en liten promenad, åt frukost och så duschen då. Satte på en maskin tvätt men sen gick jag faktiskt och la mig igen och slumrade en timma. Så skönt och resten av dagen har känts mkt lättare.

Ikväll ska jag till föräldrarna för middag och melodifestivalen. Hoppas jag inte ska få panik av maten och äta för mkt.

Kommentarer
Postat av: Helle (Bull & Jag)

sv: Tack så mycket! Jag är så fantastiskt glad för att jag blivit bättre på att kravla mig upp ur skiten, för jag lär fortsätta hamna där.



Jag får definitivt kickar av maten i sig, jag kan bli smått speedad av ffa choklad, inte bara under hets. Och precis som du säger - jag kan planera eller köpa mat som jag egentligen borde veta 99,9% blir en hetssession, men jag lyckas ändå naivt nog övetyga mig själv att jag kommer äta det lugnt och sansat.



Min dag har varit riktigt härlig, strålande solsken och tre timmars promenad var precis vad jag önskade av den här lördagen!

---



Hoppas att din dag slutar bättre än vad den började. Som notorisk melodifestivalsvägrare sitter jag framför Gladiatorerna och tvångar choklad i afton!



Kram

2012-02-25 @ 16:41:06
URL: http://bullochjag.blogspot.com
Postat av: S

Hoppas du får en mysig kväll med förläldrarna. Lägg alla tankar åt sidan en stund och bara njut.

Kram

2012-02-25 @ 20:51:30
URL: http://fartenilivet.blogg.se/
Postat av: Bullen

Tack! :) Det är verkligen ett dilemma det där med hur man ska förhålla sig till mat och ätande. Jag hade också väldigt mycket fokus på dagens måltider ett tag, men jag tror att det fokuset släppte av sig själv efter hand. Jag vet inte riktigt hur det gick till, kanske började jag mer och mer lägga min energi på andra saker - men plötsligt kände jag inte längre det där behovet av att göra upp en plan för dagens alla måltider så fort jag öppnade ögonen på morgonen.



Jag har ofta med mig matlåda till skolan, men jag klarar också av att gå iväg och inte veta vad jag ska äta till lunch förrän strax innan jag ska äta. Det kunde jag inte hantera förut.



Kanske hjälpte det också lite att jag alltid såg till att ha något lättlagat i frysen (köttbullar typ), så att jag inte alltid behövde planera så mycket inför mina måltider.



Vet inte om du blev så mycket klokare av det här, men det är en intressant fråga du ställer.



Kram på dig!



2012-02-25 @ 21:26:55
URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: sofia

Vet du vad det absolut bästa är? Att skriva matschema för hela veckan på tex söndagen! Då slipper du bekymra dig om att komma på måltider, du måste bestämma dig att du INTE ska ändra, utan följa det du planerat. Att skriva matlistor kan vara svårt, hur känner ud inför det?



Jag har i vissa perioder så att jag måste planera in även frukost och mellanmål, eftersom jag blir så velig annars, vill ha allt vilket resulterar i antingen för mycket, eller inget alls. (dock länge sedan det blev inget alls. har knappt missat ett mellanmål på över ett halvår!)



kram!

2012-02-25 @ 21:52:33
URL: http://coconat.blogg.se/
Postat av: Anni

När jag är hemma hänger jag också upp dagen efter mina måltider. Det känns både som en trygghet och som ett tvång.

Hoppas du fick en fin kväll hos föräldrarna. Vi åt sen middag så för en gångs skull såg vi inte tävlingen. Hörde dock låtarna från vardagsrummet där barnen satt bänkade.

Kram

2012-02-26 @ 16:16:13
URL: http://anniahven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0