min julhelg

Kände för att skriva ett inlägg till om julen.
Har nästa precis kommit hem, har bara hunnit vara ute en rask promenad och datoriserat mig lite.

Åkte till ma och pa igår vid tolv och då vankades det dopp i grytan och risgrynsgröt. Sen efter det var jag och mamma ute på promenad. Blev lite vilandes i fotöljen med solen strålandes i ansiktet, fika med kaffe för dem som ville ha det och mammas goda saffranskaka och hirams bågar.
Vid tre körde jag och mamma på julbön vilket var så mysigt och gjorde att man fick lite julkänsla. När vi kom hem var det mörkt och man kunde fantisera sig till att det var snö ute. Sen vankades det julbord med allt man kan vilja ha i form av sillar, skinka, grön- och brunkål, köttbullar etc.
Tog valet i år att inte dricka julmust till maten utan bara vatten och det var nog bland det bästa jag gjort. Har alltid trott att det var brödet som gjorde att man kände så övermätt efter julbordet men jag kan säga att för mig var det helt klart musten som gjort det. Mådde så jäkla bra under måltiden och även efter.
När allt var uppätet och klart satte vi oss för att öppna julklappar och jag fick jättefina saker. Vi åt julgodis, nötter och clementiner och hade det supermysigt. Sen gick vi en liten promenad och så var det läggdags. Så skönt med en jul utan att ha sett på tv alls utan bara umgåtts.

Imorse var jag och sjöng på julottan (för morgontrötta) kl 9 sen hem igen och mötte upp de andra som åt frukost. Långpromenad med syster och sen lutfisk, potatis, ärter och den supergoda senapssåsen. Det är så gott att äta något annat på juldan, fisken lägger sig som bomull i magen.
Efter det spelade vi spel och sen var det dags för risalamalta, så var man dignande mätt igen.

Det konstiga är att jag nu när jag sitter hemma börjar känna mig så smått hungrig!!! Hur är det möjligt? Måste ändå äta mat med mina tabletter så får väl bli en leverpastejknäckis sen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0