tillägg

Mår jag verkligen så dåligt att jag har rätt att ta mig ur ett fast arbete? Kan inte tillskriva mig själv den rätten. Är det verkligen hos min chef det ligger och inte hos mig själv, kommer det inte bli likadant överallt oavsett vad jag tar mig för? Passar inte in. Någonstans.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är ingen lätt situation du befinner dig i och ingen lätt fråga att svara på.. ett fast jobb är ju ändå ett fast jobb.



Jag tror du måste skriva ner fördelar respektive nackdelar med BÅDA alternativen dvs "Säga upp mig" och "Inte säga upp mig".



Det är en metod som gör att man lättare kan överskåda kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser. man får ju t ex ta med på nackdelar med att säga upp mig: "att det kanske dröjer innan jag får ett nytt jobb och har jag rätt till akassa eller inte under tiden jag söker jobb?"



Att vara jobbsökande är ett heltidsjobb bara det, man måste ju visa sig från sin bästa sida i konkurrensen med andra om de lediga jobben.



Fördel med att säga upp sig kan ju vara att: "slipper stressen jag känner inför chefen". "Kan leda till ett nytt roligt jobb för mig" osv.



Vad tror du? Så gjorde jag och min terapeut nu när jag skulle ta beslutet om jag skulle fortsätta i terapi eller inte. Allt för att jag sedan ska kunna känna att jag tog beslutet med min vishet.



KRAMAR

2011-08-22 @ 07:40:58
URL: http://bortomljusochmorker.blogg.se/
Postat av: Anni

Jag bakar också när jag mår dåligt. Just nu är frysen proppfull...

Ja, det är inte lätt att råda dig. Jennys förslag med en för/emot lista låter bra. Själv skulle jag nog aldrig våga säga upp mig, utan skulle hellre stanna kvar men fortsätta att söka jobb. Det kan ju också vara lättare att få jobb när man redan har ett. Fast om du verkligen vantrivs så är det ju heller inte bra. Kan du ta tjänstledigt? Plugga något? Jag vet att du är emot det, men är sjukskrivning verkligen ett så hemskt alternativ? Om du skulle jobba deltid så fick du i alla fall lite paus från din chef...

Kram!

2011-08-22 @ 09:25:48
URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: maria

jag tycker du skall försöka lämna det där jobbet, de som kommenterat tidigare har ju jättebra idéer - tjänstledigt, plugga osv osv. var inte rädd, att lämna en dålig situation ger styrka i sig! och du är absolut värd det!!!



jag håller tummar och tår för dig!!

stoooorkramar!!!

2011-08-22 @ 15:56:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0