samtal.nu

Hittade till sidan samtal.nu och läste bla följande som jag tyckte var så bra i sökandet efter en bra psykolog/terapeut.

"Det gäller att hitta en terapeut som inte bara är yrkeskicklig i största allmänhet utan en som är bra tillsammans med just dig  och  har arbetsmetoder och en personlighet som passar dig. Bra psykoterapeuter möter dig som medmänniska och ser bortom teorier, diagnoser och etiketter.

D
u bör leta efter en psykoterapeut som tillsammans med dig verkar besitta klokhet och livserfarenhet, humor, värme, osentimental uppriktighet och mod. Terapeuten skall tåla både ditt ursinne, din hopplöshet och dina barnsliga sidor och samtidigt kunna ingjuta hopp. Välj någon som verkar stå med båda fötterna på jorden och trivas med det i mötet med dig. Välj någon som talar så du förstår och känner dig sedd. Välj någon som kan erkänna misstag och ovetskap och verkar villig att själv lära sig något av dig."

Ingte mycket av det här känner jag med min psykolog och blir mer och mer övertygad om att jag ska söka mig vidare. kanske prova en annan kbt-psykolog (om jag kan få tag i nån) eller nått annat. Vill inte gå igenom lång terapi igen som inte känns bra.

Sovit bort i stort sett hela dan och kan givetvis inte somna nu, blir nog tll at ta en stilnoct ikväll igen och försöka komma på ny bana imorn.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej och tack för din kommentar/ditt svar! Det här med psykologer är så himla svårt... är det en psykolog på en äs-enhet du träffar? Jag har precis börjat gå hos en psykoterapeut på en äs-enhet, men det är för tidigt att avgöra om hon är rätt än (vi har bara träffats två gånger). Jag ville egentligen bara ha någon att prata med till att börja med, men det verkar som att det är allt (matdagbok, matschema, vägning och hela det där kittet) eller ingenting som gäller. Visst vet jag att det är i maten problemet visar sig och att jag måste komma tillrätta med den biten, men det är också jobbigt att bli så konkret direkt på nåt sätt. Ha det gott /kram

2010-04-18 @ 20:21:26
URL: http://bortomljusochmorker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0