syns inte utåt

Tänkte på en sak Anni skrev i sin blogg, att våra sjukdomar och bekymmer inte syns utåt (om man inte är sjukliget mager då) vilket gör att det blir ännu svårare att rättfärdiga att man mår dåligt. Ibland hade man önskat att det stod i pannan vad man har för problem, så man slapp stå upp för sig själv och sitt dåliga mående. Folk förstår inte att man kan må ännu sämre av psykologiska sjukdomar än fysiska sjukdomar. För det mesta håller man ju uppe fasaden och bara i ren teori berättar om hur man mår men inte visar så mkt. Man vill ju inte visa all ångest eller all depression för alla.

Kommentarer
Postat av: A

Det är lite dubbelt det där. Jag förstår exakt hur du menar, men för mig kan det ibland vara jobbigt just att det syns när jag mår dåligt och en del klagar på att det är så jobbigt att se att jag mår dåligt. Har fått en del kritik av chefen för det. Men visst vore det enklare om läkaren kunde se det och hjälpa till därefter.

Kram!

2012-01-09 @ 16:41:21
URL: http://annmi.blogg.se/
Postat av: Anni

Det låter hemskt, men det händer att jag nästan önskar att sonen satt i rullstol så att omgivningen förstod att han var sjuk. Det vill jag förstås inte egentligen och jag är glad att han ser så "normal" (och bra) ut, men folks är väldigt jobbiga ibland.

Jag vet att en del på jobbet undrar över varför jag fortfarande är deltidssjukskriven. Det syntes ju att jag var sjuk när jag var gravt underviktig, men nu ser jag ju frisk ut. Sedan blir det väl inte tydligare av att jag alltid snabbt svarar "bra" om någon frågar hur jag mår.

Det är inte lätt, varken för oss eller de runtomkring oss...

Kramar

2012-01-09 @ 17:08:13
URL: http://anniahven.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0