Behöver råd

Det ska tydligen komma en ny medicin ganska snart som inte ska ha viktökning som biverkan. Ska nog vänta in den iaf, eller ska jag ta Zyprexan tills den kommer eller iaf till min nästa tid till läkaren?
Snälla ge mig råd om hur jag ska göra.

Nää ska nog inte ta den när jag är så rädd för den eller känner mig så osäker.
Vill bara inte göra något fel men vet inte vad som är rätt att göra.

Kommentarer
Postat av: Anni

Har du fått tag i din läkare? Var har du hört om den nya medicinen?

Svårt att råda, men kanske du ska prata med läkaren innan du bestämmer dig. Kan du få en telefontid?

Kram

2011-12-02 @ 20:32:18
URL: http://anniahven.blogg.se/
Postat av: Ida

Vad är det för ny medicin? Ska den ha samma effekt som zyprexa? Hur lång tid tar det innan den kommer? Du kan väl prova zyprexan. ge den en chans. Fungerar den inte eller om du går upp i vikt (vilket inte alla gör) så får du sluta med den. Kans värt att prova?

Jag pratar med en terapeut på vuxenpsyk en ggn i veckan men det hjälper knappt... Nu va det tre v sedan jag va där pga praktik o annat som kommit emellan.

kram

2011-12-02 @ 21:50:04
URL: http://fightforlife.bloggsida.se
Postat av: S

Om du bestämmer dig för att sluta med den tycker jag att du ska ringa läkaren. jag förstår din oro, mediciner som kan ge viktuppgång är jag också rädd för, vi får hoppas att läkaren övervägde det problemet men gav den ändå för att den skulle passa så bra, lite oövertänkt annars. Samtidigt verkar det som att en del inte alls går upp i vikt av den med, och att dem som gör det känner mkt mer aptit. Och både det och viktuppgång kommer du ju märka snabbt och kan bestämma dig då om du ska sluta. Hoppas det ordnar sig, medicin utan den biverkan låter förstås skönare!

2011-12-02 @ 23:17:57
Postat av: Bullen

På ett sätt förstår jag din rädsla för viktuppgång, men samtidigt är det ju precis den rädslan som du behöver konfrontera. Det är kanske just på grund av den rädslan som du ska äta medicin som kan ha viktuppgång som bieffekt.



Jag tänker att du kanske behöver släppa lite på den rädslan, och inse att det inte är så himla farligt att gå upp lite i vikt. Din personlighet och den du är förändras inte för att du går upp lite i vikt. Människor runt omkring dig kommer inte älska dig mindre för att du väger några kilo mer...



Det är inte livsfarligt att gå upp i vikt. Det tror man lätt när man är mitt inne i ätstörningen, men det är inte sant. Det händer ingenting - jag lovar. Jag har gått upp nästan 15 kg, sen jag vägde som minst och jag kan försäkra dig om att jag inte har förändrats någonting. Eller, jo det har jag... Jag tycker för det mesta betydligt mycket bättre om mig själv nu för tiden, jag tycker oftast att jag är snyggare än vad jag tyckte förr, och folk runt omkring mig tycker bättre om mig nu när jag inte bara bryr mig om mig själv och min kropp.

2011-12-03 @ 01:13:18
URL: http://vaniljbullen.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Ja, jag kan ju definitivt stryka under på rädslan för viktuppgång av mediciner. Vet inte hur många jag skitit i att ta pga det. Samtidigt fattar man ju nånstans att viktuppgången inte sker över en natt. Svårt att råda!! Men håller med övriga om att det kan vara bra att kolla med läkare lite, eller iaf berätta om din oro. Kram Kram fina duuu

2011-12-03 @ 08:35:56
URL: http://bortomljusochmorker.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0