Fråga

Läste HejHej's kommentar hos Malin och där skriver hon bla att man har sett ett samband mellan social fobi, autism, asperger och ätstörningar. Är det någon som vet något mer om det? Har egna erfarenheter av det?


Kommentarer
Postat av: anna

social fobi, depression och bulimi har vi här!

autism och asbergers har jag dock inte

2009-06-16 @ 23:11:50
Postat av: hejhej

har läst artiklar samt böcker om just detta, hittade en här : arautism/problemmedmatochatande/atstorningarochautismaspergerssyndromdel2/index.html?source=true" rel="nofollow">http://www.habilitering.nu/gn/opencms/web/AF/Vadarautism/problemmedmatochatande/atstorningarochautismaspergerssyndromdel2/index.html?source=true ,, inte så djupgående men det finns ju uppenbarligen en koppling.

Ta hand om dig =)

2009-06-16 @ 23:31:26
Postat av: hejhej

fan länk funka ej

men gå in på denna http://www.habilitering.nu/gn/opencms/web/AF/

klicka sedan på fakta och kolla i vänster sidan det står typ ätbeteende matvanor eller något

(det är stockholms läns landstings autismforum)

2009-06-16 @ 23:38:23
Postat av: Elin D.

Kan inte några siffror,men det verkar inte vara så ovanligt att man har olika knäppa ät-beteenden om man har en autismspektrumstörning,där tex Asperger ingår.

Själv fick jag anorexidiagnosen många år innan jag fick Aspergerstämpeln i pannan,men samtidigt som borderlinediagnosen o annat.

Många har ju matnojjor o äter bara tomatketchup eller bara gröna saker eller vill inte tugga på torra saker typ bröd.Vad som är äs bara, o vad som är äs pga nåt annat brukar dom inte vara så bra på att bena ut,så äs-behandlingen blir ju lätt ganska misslyckad.

Men kanske alla problem är ihoptrasslade i hjärnan,så att det är därför det är så svårt att komma åt på djupet,vad som orsakar äs-beteendet.





Tror du att har en släng av sakerna du nämnde i inlägget?

2009-06-21 @ 19:05:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0